L’entitat

Història

El Boulder la Fusteria va néixer l’any 2007 amb només un plafó d’escalada i matalassos d’ús domèstic en una sala compartida de poc més de 67 m². Al 2008 s’instal·la el segon plafó i un any després s’incorpora un tercer i s’organitza el primer Open del boulder.

La primera gran inversió es va produir l’any 2010 quan es va realitzar la compra de matalassos esportius amb la finalitat de substituir els matalassos previs. Durant els següents anys es van fent actuacions per millorar el boulder, afegint el primer plafó construït per una empresa, una zona de campus i una barra de dominades.

A mesura que augmenta el nombre de sòcies, apareix la necessitat d’ampliar la zona escalable. Així, el 2016 s’amplia l’alçada dels plafons i s’instal·la una lona per cobrir ii unificar els matalassos.

A finals del 2020 s’aprova l’ampliació del boulder conjuntament amb l’ajuntament, incorporant una nova sala annexa aprofitant la renovació de la tèxtil rase. Passem de 65 m² a més de 200 m².

El projecte

Des d’aleshores, aquest projecte autogestionat s’ha convertit en un dels més consolidats, dinàmics i participatius de Cardedeu, gràcies, sobretot, a la contribució i els esforços de totes les sòcies que n’han format part al llarg dels anys.

D’aquesta manera, el Boulder la Fusteria ha esdevingut un espai heterogeni on es comparteixen experiències, es promou l’esport i la muntanya i es fomenten els valors de cultura, poble i igualtat. 

Pel que fa a cultura i poble, el Boulder col·labora amb entitats i associacions locals com Els Diables de Cardedeu (la Festa del Foc), el Centre Excursionista de Cardedeu i les diferents entitats que el conformen (els Senglars i la Calma), el Casal d’Avis, l’Erol Urbà i d’altres.

A principis del 2020, un grup de sòcies fan una estadística i se n’adonen que només un 24% de sòcies són dones. Arrel d’aquest fet, i amb l’intenció de portar una mirada feminista a les assemblees i  fer del Boulder un espai més inclusiu per les dones i identitats dissidents, es decideix crear la Comissió Feminista. Desde llavors, han establert el torn lila, han organitzat varies formacions, un Open no mixt anual, i hem acabat el 2022 amb un 38% de sòcies dones.

Com ens organitzem

El Boulder la Fusteria és una entitat completament autogestionada, que funciona gràcies a la participació voluntària de les sòcies que en formen part. Aquestes s’organitzen en comissions, cadascuna amb una responsabilitat diferent.

Comissió FAMÍLIES

Ens fem càrrec de vetllar pels interessos de les famílies amb infants. També treballem per fer difusió entre els més petits sobre la normativa d’ús del Boulder.

Comissió BLOCS

Dinamitzem la sala amb el muntatge de noves vies d’escalada. També ens fem càrrec de netejar les preses i del manteniment del rocòdrom.

Comissió INSCRIPCIONS

Treballem per donar la millor rebuda a les noves sòcies i facilitar l’entrada a formar part d’aquesta gran família. Fem la gestió d’inscripcions i targetes d’accés.

Comissió GESTIÓ

Ens encarreguem de portar al dia els comptes del Boulder i de resoldre les qüestions en materia legal, fiscal o social que afectin a l’entitat.

Comissió COMUNICACIÓ

Ens encarreguem de ser l’altaveu de les sòcies i d’assegurar que la informació flueix dins i fora de l’entitat. Gestionem el correu, les xarxes socials i la web.

Comissió PARTICIPACIÓ

Engresquem les sòcies a participar activament de l’entitat. Dinamitzem les festivitats i els esdeveniments de l’associació com l’Open Bloc anual o les jornades de neteja.

Comissió FEMINISTA

Treballem perquè el Boulder sigui un espai transversalment feminista i lliure de violències, incloent una perspectiva de gènere a tota decisió i actuació, i fomentant l’escalada entre dones i identitats dissidents.

Les comissions tenen autonomia per prendre decisions en el seu àmbit. A més a més, es realitza una Assemblea mensual oberta a totes les sòcies on les comissions expliquen el seu dia a dia, i si s’escau es poden portar algunes decisions a votació.

Vols fer-te sòcia?

Descobreix les diferents modalitats d’inscripció i vine a escalar amb nosaltres.